جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های شازند - استان مرکزی

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 1 اقامتگاه

    اقامتگاه بوم گردی های شازند برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره شازند - استان مرکزی

    شازند یکی از شهر‌های استان مرکزی است که در فاصله 39 کیلومتری از مرکز استان (شهر اراک) قرار دارد. این شهر از شمال با شهرستان‌هاي آشتيان، تفرش، كميجان و همدان، از غرب با شهرستان ملاير، از جنوب با شهرستان خمين و از شرق با شهرستان‌هاي دليجان و محلات همسايه است. گویش محلی مردمان شازَند (shazand) لری است و در برخی مناطق، زبان فارسی و ترکی نیز مشاهده می شود. شهرستان شازند با توجه به جاذبه های تاریخی و گردشگری متعدد نظیر دریاچه شازند، قله مرتفع شهباز و دیگر اماکن تفریحی به قطب گردشگری استان مرکزی تبدیل شده است. نام این شهر در گذشته اِدریس آباد بوده است و بعدها با توجه به نزدیکی به کوه شاه زند، به شازند تغییر نام یافت. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، متفاوت ترین و زیباترین خانه بومی های شازند را برای رزرو با بهترین قیمت و بیشترین تخفیف به شما معرفی می کند.

    از منزلگاه چشمه های خروشان تا چشمه پنج علی

    مقبره و کلیسای ارمنیان، روستای رضا آباد سربند، سراب عباس‌آباد شازند، امام زاده عبدالله سورانه، روستای سرسختی علیا، بقعه سهل بن علی، سراب بلاغ، منطقه شکار ممنوعه، پارک تپه سنگی محله ازنا، پشمه اسکان، چشمه عنبرته، چشمه قاقان، چشمه دوخواهران و پیست اسکی هندودر از جمله مناطق گردشگری این شهر می باشند. از زیبایی های این شهر هرچه بگوییم کم گفتیم، اما به اختصار به شرح برخی از این زیبایی ها می پردازیم.

    غار سوله خونزا: اين غار با طول 27 متر در نزدیکی روستای قدمگاه در کوه های شمس آباد قرار دارد. دهانه اوليه غار در سمت راست کوه دیده می شود و دهانه دوم نیز در ارتفاعات قرار دارد. نام این غار در گویش محلی سوله خونزاب به معنای سوراخ خانه چشمه دار است. غار دیگری در بالای این غار با دو دهانه و چندین چشمه وجود دارد که در قسمت انتهایی آن نیز حوضی از جنس ساروج نمایان است.

    چشمه پنج علی: این چشمه در شمال غرب شازند و دامنه کوه پنجه علی قرار دارد. این چشمه از نوع کارستیکی و آهک اربیتولن ساخته شده و میزان آبدهی آن بسیار زیاد است. در اطراف این چشمه، منظره بی نظیری ایجاد شده که هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.

    روستای رضا آباد سربند: این روستای تاریخی با قدمتی نزدیک به 400 سال از روستاهای بخش سربند شهر شازند است. روستای رضا آباد با ارتفاعات پوشیده از گل های وحشی، چشمه سارهایی که از شکاف کوه ها جاری می شود و دشت های سرسبز و خرم، از نقاط بکر گردشگری شازند به حساب می آید.

    آداب و رسوم سنتی مردمان شازند

    جشن و مراسم بیل گردانی: این جشن باستانی در آغاز فصل بهار با لایه روبی نهر بزرگ و باستانی نیمور شروع می شود. در زمان لایه روبی نهر، زمانی که آب به نخستین انشعاب می رسد، جشن پهلوانی بیل گردانی برگزار می شود که نماد مقابله انسان با طبیعت است.

    رمضان در شازند: ماه مبارک رمضان در این شهر مانند دیگر نقاط ایران با آداب و سنن خاص خود برگزار می شود. این آداب شامل شب افطاری، شرکت در شب های قدر، ختم قرآن، آهو آهو، کلوخ اندازان، افطاری، سنت الم ترانی و اذان گویی بر پشت بام می باشد.

    آداب اذان گویی: یکی  از سنت های شهر شازند، اذان گویی در ماه رمضان است. در این رسم  یکی از افراد خوش صدای محله به پشت بام می رود و مردم را از زمان اذان آگاه می کند.

    کپوبافی؛ هنر مردمان شازند

    کپوبافی: به ساخت ظروف (حصیربافی) با برگ درخت خرما، کپوبافی گفته می شود که این هنر در بسیاری از شهرهای جنوبی ایران نیز رواج دارد، سایر صنایع دستی شازند شامل دست بافته هایی مانند قالی بافی (ساروق)، گلیم بافی، رودوزی های سنتی، آثار چوبی مانند منبت کاری و کنده کاری روی چوب، معرق کاری، پیکرتراشی، خراطی و سفالگری می باشد.

    شیرینی بساق: یکی از شیرینی های بسیار محبوب شازند، شیرینی بساق می باشد. این شیرینی مخصوص مراسم عروسی است و با شیر، شکر، تخم مرغ و مواد معطر تهیه می شود. در روستای مصرلو پخت این نوع شیرینی بسیار مرسوم بوده و دختران از سنین کم برای یادگیری و پخت آن آموزش می بینند. از دیگر سوغاتی های خوراکی این شهر می توان به انگور، انار، جوزغند، نان فطیر و گوش فیلی اشاره کرد.

    بهترین فصل سفر

    شازند اقلیمی سرد و کوهستانی است که تابستان های آن معتدل می باشد و زمستان های سردی دارد. با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه، به شما پیشنهاد می کنیم در فصل بهار و تابستان به این شهر زیبا سفر کنید.