جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های شهر کرمانشاه - استان کرمانشاه

    اقامتگاه بوم گردی های شهر کرمانشاه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره شهر کرمانشاه - استان کرمانشاه

    شهر کرمانشاه، الماسی گران بها در غرب ایران

    شهر کرمانشاه مرکز استان کرمانشاه و بزرگ‌ترین شهر کردنشین ایران است. این شهر با جمعیت 8۸۴٬۶۰۲نفر، نهمین شهر پرجمعیت ایران شده است و یکی از کلان شهر هابه شمار می‌رود. شهر کرمانشاه اهمیت تاریخی و فرهنگی زیادی دارد. این شهر در سده چهارم میلادی به وجود آمد و تا زمان حمله اعراب دومین پایتخت ایران برای ساسانیان بود. در دوران سلجوقیان پیشرفت زیادی کرد و در دوران قاجار به شکل شهرنشینی درآمد. این شهر در مسیر شهرهای زیارتی کشور عراق است و در جنگ ایران و عراق نیز آسیب بسیاری دید. 

    شهر کرمانشاه از شمال به کوه فرخشاد، از شمال باختری به کوه تاق‌بستان و از جنوب به سفید کوه ختم می‌شود و یکی از شاهراه‌های ارتباطی خاور و باختر و کهن‌ترین راه گذر از ایران به میان‌رودان است. این شهر آب و هوای معتدل کوهستانی دارد و مردم آن به گویش‌های مختلف کردی صجبت می‌کنند. همسایه‌های شهر کرمانشاه نیز از شمال به شهر روانسر و جوان‌رود و استان کردستان، از سمت غرب به شهر اسلام آباد غرب، از شرق شهر به سنقر و صحنه و هرسین و از جنوب به استان لرستان و استان ایلام می‌رسد.

    نام شهر کرمانشاه در طول زمان چندین بار تغییر پیدا کرده است. در زمان هخامنشیان به نام‌های کامبادن، کرمینشان معروف بوده. پس از اسلام به نام قرماسین شناخته شد. و سپس دوباره به نام کرمانشاه بازگشت.

    بهترین جاذبه‌های گردشگری شهر کرمانشاه

    طاق بستان

    طاق بستان سرآمد همه‌ی دیدنی‌های شهر کرمانشاه است. این بنای زیبا از زمان ساسانیان باقی مانده که سنگ نوشته و سنگ نگاره‌های باارزشی را در جای جای خود نگه داشته است. وجود دریاچه و آب و هوای عالی این مکان ‌را بی‌همتا کرده است. سه بخش کتیبه تاج‌گذاری اردشیر دوم، طاق بزرگ و طاق کوچک محبوب‌ترین قسمت‌های طاق بستان است.

    بیستون

    نام کوه بیستون که برای همه ایرانی‌ها آشناست. مجموعه تاریخی بیستون در کوه بیستون قرار دارد و دارای 28 اثر ثبت شده ملی است. کتیبه داریوش سرآمد همه‌ی آثار بیستون است که از دوران هخامنشیان باقی مانده است.

    با وجود موقعیت شهر کرمانشاه که در معرض جنگ‌های زیادی از جمله جنگ‌های اعراب و جنگ تحمیلی بوده اما آثار تاریخی بسیار باارزشی را در خود محفوظ دارد. تکیه معاون الملک، تکیه بیگلربیگی، گوردخمه اسحاق وند، گوردخمه اسحاق وند، معبد آناهیتا، طاق گرا،  خانه خواجه باروخ و ... دیگر آثار تاریخی ارزشمند کرمانشاه است.

    فرهنگ غنی کرمانشاه 

    همان‌طور که می‌دانیم کرمانشاه یکی از قدیمی‌ترین شهرهای جهان است. غار شکارچیان  که آثار زندگی را در خود نگه داشته، گویای این مطلب است. در زمان هخامنشیان این منطقه بسیار اهمیت داشته و قوم آریایی در اینجا ساکن بودند. این منطقه دارای گویش، لباس و آداب و رسوم خاصی است که پس از این همه سال هنوز پابرجاست. رایج‌ترین گویش‌ها کلهری، اورامی، سورانی و لکی است.

    آداب و رسوم کرمانشاه

    این شهر تاریخی آداب و رسوم جالبی دارد.مانند:

    مراسم شال درکی یا شال اندازی: قبل از عید نوروز جوانان روی بام آتش روشن می‌کنند و بعد از عید شالی به داخل خانه می‌فرستند تا عیدی بگیرند.

    ازی گرزان: دایره‌ای روی زمین رسم می‌کنند و همه‌ی افراد غیر دونفر درون دایره قرار میگیرند. آن دو نفر با یک جوب افراد داخل دایره را می‌زنند و افراد داخل باید از خود دفاع کنند و از دایره خارج نشوند.

    پرسامه: این مراسم در خیلی از شهرهای ایران در میان خانواده‌های اصیل رواج دارد. در این مراسم کمک مالی برای فردی که عزیزی از دست داده جمع می‌شود. این نوع مراسم‌ها برای جشن و مناسبت‌های خاص نیز برگزار می‌شود.

    جشن خرمن: این جشن یکی از جشن‌های معروف ایران باستان است. جشن خرمن در چایان فصل برداشت محصول برای شکرانه برکت برگزار می‌شود.

    موسیقی محلی کرمانشاه

    همه‌ی ما موسیقی‌های گوش نوازی شنیده‌ایم که با نوای زیبای کردی خوانده شده. موسیقی سنتی بخش جدانشدنی از فرهنگ مردم کرمانشاه است. سازهایی چون؛ دهل، سرنا، دو نی و تنبور به آیین‌هایشان ریتم و شور می‌بخشند.

    پوشش سنتی کرمانشاه  

    عشایر کرمانشاه هنوز لباس‌های زیبای سنتی می‌پوشند. این لباس‌ها رنگ‌های شاد همراه با کار ظریف دست دارد و از جواهرات جذابی استفاده می‌کنند. 

    غذا و صنایع دستی کرمانشاه

    جاجیم بافی، هنر بسیار زیبایی است که مردم عشایر هنوز روی لباس‌های خوش‌ رنگ انجام می‌دهند. گلیم بافی، موج بافی، گیوه کشی، چیخ بافی و ساخت ابزارهای فلزی از دیگر هنرها و صنایع دستی مردم این ناحیه است.

    طعم و مزه غذاهای کرمانشاهی برای همیشه در ذهن هر کسی ماندگار خواهد شد. اگر به کرمانشاه سفر کردید حتما این غذاها را بچشید: دنده‌کباب، ونوشک پلو، آش دوغ، آش عباسعلی،‌ خورشت کنگر، آش سورانه، کوکوی پاغازه، شلمین(شلم)، والک پلو. پیشنهاد یواسپیس برای شما اجاره اقامتگاه بوم گردی در این شهر است. با اقامت در اقامتگاه بوم گردی بیشتر با فرهنگ و تاریخ و معماری سنتی این شهر آشنا می‌شوید وطعم لذیذ غذاهای سنتی و محلی را می‌چشید. 

    سوغاتی‌های معروف کرمانشاه نیز نان برنجی و روغن حیوانی است. کاک، نان خرمایی (خانقی)، نان شکری، نان‌بژی، نان ساجی، کلانه و نان برساق و عسل دیگر سوغاتی‌هایی است که در بازارهای سنتی می‌توان یافت.

    بهترین فصل سفر به کرمانشاه

    از خرداد ماه تا شهریور بهترین زمان سفر به کرمانشاه و بوم گردی است. در این زمان کرمانشاه آب و هوای بسیار خوبی دارد و زیبایی طبیعت آن به اوج خود می‌رسد. اما اگر مایل هستید که در خلوت‌ترین زمان به این شهر سفر کنید، فصل زمستان را انتخاب کنید. باید توجه داشته باشید که در این فصل هوا سرد و برفی است و ممکن است یخبندان و آلودگی هوا نیز اتفاق بیافتد. ما در سایت یواسپیس این امکان را برای شما ایجاد کرده‌ایم که به آسانی اقامتگاه‌های مختلف شهر مدنظرتان را ببینید، مقایسه کنید و آسان‌تر بتوانید رزرو نمایید.