جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های نهبندان - استان خراسان جنوبی

    • روستاهای نهبندان - استان خراسان جنوبی

    اقامتگاه بوم گردی های نهبندان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره نهبندان - استان خراسان جنوبی

    نهبندان یکی از شهرستان های استان خراسان جنوبی در شرق ایران است و تا مرکز استان (بیرجند) 194 کیلومتر فاصله دارد. این شهرستان از شمال به کوه های کم ارتفاع بهران و شهرستان بیرجند، از سمت مشرق به کوه های گرم، شهرستان زابل و کشور افغانستان، از سمت مغرب به بلندی های چشمه، شاهکوه، کوه هاری و کرمان و از جنوب به کوه های استند و استان سیستان و بلوچستان محدود می شود. علاوه بر مردم فارس، قومیت های بلوچ و عرب هم در این منطقه زندگی می کنند و با گویش محلی نزدیک به خراسانی صحبت می کنند.

    شکرگزاری و تکریم به سبک نهبندانی های اصیل

    برگزاری مناسبت های مذهبی و ملی توسط مردم نهبندان نشان از قدمت و اصالت این خطه دارد. آئین شکرگزاری در کشاورزی، جشن قوج، علم گردانی و تکه گذاری گوشه ای از این فرهنگ اصیل است.

    جشن قوچ: صاحبان گله در روز جشن قوج، اقوام و آشنایان خود را برای شرکت در مراسمی که با ساز و رقص محلی همراه است دعوت می کنند و در آن از چوپان خود قدردانی و تشکر می کنند. در صورت توافق موجود بین گله دار و چوپان، مجدداً گله به مدت یکسال برای محافظت به او سپرده می شود.  

    علم گردانی: در صبح روز هشتم محرم، جوانان علمی را به دست گرفته و همراه با نوحه خوانی به درب منازل می روند. صاحب خانه ها از عزاداران پذیرایی می کنند و چنانچه نذری داشته باشند آن را به علمگردانان تحویل می دهند. عزاداران پس از سر زدن به تمامی منازل برای ذکر فاتحه ای برای روح خفتگان به قبرستان می روند.

    سوغات و صنایع دستی

    کشاورزی شغل نیمی از مردم نهبندان است و عناب، خرما، پسته، زعفران، زرشک، انار و زیتون، بیشترین سطح زیر کشت را دارا هستند. این شهرستان قطب تولید زیتون، مهم ترین تولید کننده نباتات علوفه ای، گوشت قرمز و پرورش شتر در خراسان جنوبی است. وجود درختان نخل سبب رونق صنایع دستی حصیری (بوریا بافی) در این منطقه شده است. انواع رودوزی های سنتی، آئینه دوزی، بلوچی دوزی و بافتن قالیچه با نقش و نگار بلوچی نیز به تاثیر از هم مرز بودن با استان سیستان و بلوچستان در نهبندان رواج دارد.

    جاذبه های تاریخی نهبندان

    کویر یلان قله ریگ، روستای چاه دراز، کلوت های گلی نهبندان، کویر حیدرآباد، قلعه شاهدژ و مسجد میغان از جاذبه های گردشگری این شهرستان هستند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم.

    کویر یلان قله ریگ: منطقه گردشگری جهانی ریگزار یلان با تپه های ماسه ای بلند که در برخی قسمت ها ارتفاع آن تا 500 متر هم می رسد، امروزه مورد توجه گردشگران برای آفرود و پالاگلایدر سواری قرار گرفته است. باد عامل اصلی پیدایش این تپه های بلند است و به علت گرمای حاکم بر این منطقه، شتر تنها حیوانی است که تحمل این شرایط را دارد. اقامت در بوم گردی ها و خانه های بومی کویر یلان، تجربه ای به یادماندنی از تماشای آسمان صاف و پرستاره را برای شما به ارمغان می آورد.

    کلوت های گلی نهبندان: با حرکت از نهبندان به سمت شهداد، کوه هایی زیبا و خاص در دو طرف جاده دیده می شوند که به کوه های مینیاتوری یا مریخی معروف هستند. فرسایش سریع در برابر باد و باران سبب تغییر شکل دندانه ای این کوه های رسوبی سفید رنگ شده است. ماسه های شنی بیابانی در کنار این کوه های مخروطی که در گذشته زیر خاک مدفون بوده اند، جاذبه ی طبیعی زیبایی را ترسیم کرده است.

    تالاب کچی نمکزار: این تالاب به همراه دریاچه نمک در 75 کیلومتری جاده نهبندان-زاهدان قرار دارد و هر سال پنج هزار پرنده مهاجر از 14 گونه پرنده آبزی و کنار آیزی از قبیل مرغابی سرسبز، فلامینگو، کشیم گردن سیاه، حواصیل خاکستری و سلیم طوقی به این تالاب مهاجرت می کنند. در واقع، تالاب کجی، شوره زاری وسیع است که باتوجه به پایین بودن ارتفاع آن نسبت به نقاط اطراف، محل تجمع زهاب بوده و به علت شوری بیش از حد خاک به دریاچه نمک تبدیل شده است.

    بهترین فصل سفر به نهبندان

    نهبندان به علت کویری بودن دارای زمستان های سرد و خشک و تابستان های بسیار گرم است. اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت، بهترین فصل برای سفر به این شهرستان است. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست کامل بوم گردی ها و خانه های بومی نهبندان، امکان رزرو آنلاین بوم گردی ها را برای شما فراهم می کند.