جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های زهک - استان سیستان و بلوچستان

    • روستاهای زهک - استان سیستان و بلوچستان

    اقامتگاه بوم گردی های زهک برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره زهک - استان سیستان و بلوچستان

    زهک یکی از شهرستان های استان سیستان و بلوچستان است که در شمال این استان قرار دارد. شهرستان زهک از شمال با شهر زابل و استان خراسان جنوبی، از شرق با شهر هامون و استان کرمان، از غرب با کشور افغانستان و از جنوب با شهر زاهدان همجوار است. فاصله این شهر تا مرکز استان یعنی شهر زاهدان 213 کیلومتر است. آب و هوای شهر زهک، گرم و خشک است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی به شما مسافران عزیز کمک می کند تا با رزرو آنلاین اقامتگاه های سنتی بومی و یا خانه بومی های پر زرق و برق، سفری دل نشین به این شهر داشته باشند.

    متداول ترین آداب و رسوم

    رقص شمشیر، کاسه شکستن، رقص چوب، مراسم حشر کردن، مراسم جشن گندم و مراسم بحث و بیت از مشهورترین آداب و رسوم مردمان زهک به شمار می آید که در ادامه به شرح مختصر برخی از آنها می پردازیم:

    رقص شمشیر: رقص آئینی که پیشینه آن به بیش از سه هزار سال پیش می رسد. داستان دو پهلوانی که رو در روی یکدیگر قرار می گیرند و سپر به سپر به رزم پهلوانی می پردازند.

    کاسه شکستن: در سپیده دم تحویل سال نو و براساس یک سنت قدیمی سیستانی، تمامی ظروف سفالی که در عرض یک سال از آن ها بهره برداری شده است، (کاسه و کوزه) شکسته می شد و تکه پاره های آن ها پشت بام جای می گرفت و یا بالای بام برده و می شکستند. این کار تقدس داشت، زیرا معتقد بودند اگر این کار صورت نگیرد ارواح پلید که درون آن ها جای می گرفتند، خانواده و اعضای آن ها را ناخوش و زردموی می کنند.

    اماکن دیدنی و جذاب زهک

    دریاچه چاه نیمه، آتشگاه و قلعه کله کنگ، ارگ محمد حسین خان نارویی، چاه های باستانی زهک و اقامتگاه کلبه آرامش زهک از دیدنی ترین جاذبه های زهک و مورد علاقه گردشگران به حساب می آید که به طور مختصر به برخی از این جاذبه ها می پردازیم:

    دریاچه چاه نیمه: چاه نیمه چاله های طبیعی بزرگی در فاصله 50 کیلومتری شهر زابل و 5 کیلومتری شهرستان زهک و در کنار روستای قلعه نوی قرار دارد. آب مازاد رودخانه هیرمند توسط کانالی به آن هدایت می شود. در حاشیه آب های زلال چاه نیمه، پارک جنگلی و باغ وحشی احداث شده که منظره زیبایی خلق کرده و به یکی از تفریحگاه های شهرستان زهک برای مردم سیستان تبدیل شده است.

    آتشگاه و قلعه کله کنگ: قدمت این مکان به دوره اشکانی و ساسانی برمی گردد و یکی از 3 آتشگاه فعال و بزرگ شرق ایران در زمان زرتشت می باشد که در فهرست آثار ملی به عنوان منطقه مسکونی زرتشتیان به ثبت رسیده است. قلعه کله کنگ در روستایی با همین نام قرار گرفته است. این قلعه دارای یک معماری زیبا برگرفته از ویژگی های بومی و شهری با مصالح چینه، خشت و گل است و قبلاً سکونتگاه خوانین منطقه بوده است.

    ارگ محمد حسین خان نارویی: یکی از بناهای منحصر به فرد روستای قلعه نو، ارگ سردار محمد حسین خان نارویی است. قدمت آن طبق سفرنامه های سیاحان انگلیسی، 160 سال می باشد. این بنا دارای دو طبقه است که طبقه همکف آن فضایی جهت ارتباط ارباب رجوع با ماموران حکومتی بوده است. در طبقه فوقانی ارگ نیز خود سردار و خانواده اش زندگی می کردند.

    معروف ترین صنایع دستی و سوغات زهک

    سوزن دوزی، گلدوزی، سکه دوزی (اشرفی دوزی)، سنگ دوزی و آیینه دوزی از صنایع دستی بسیار زیبای زهک است که از رویاهای زنان بلوچ الهام می گیرد. لندو نوعی شیرینی می باشد که از ترکیب مواد غذایی بومی مانند خرما، کنجد و گندم تهیه می شود و همچنین انبه و ادویه های متنوع و لباس های تزئینی از دیگر سوغات این شهر به حساب می آید.

    محبوب ترین غذاهای محلی

    در هر منطقه بر اساس سلیقه های مختلف نوع خوراک و مصارف غذایی متفاوت است. در شهر زهک مردم کشک زرد را به عنوان صبحانه استفاده می کنند. از دیگر غذاهای محلی می توان به تجگی (سمنو)، شوربه و بورک اشاره کرد.

    بهترین فصل سفر

    زهک دارای آب و هوایی گرم و خشک است، به همین دلیل به شما پیشنهاد می کنیم اگر قصد سفر به این شهر دارید، اوایل بهار به شهر زهک سفر کنید و با رزرو اقامتگاه های بوم گردی، سفری هیجان انگیز و متفاوت را تجربه کنید.