جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های کاج - اردل

    اقامتگاه های بوم گردی کاج برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره کاج - اردل

    کاج شهری زیبا از توابع شهرستان اردل در استان چهار محال و بختیاری است که در فاصله 14 کیلومتری اردل و 67 کیلومتری شهرکرد (مرکز استان) واقع شده است. شهر کاج از نظر موقعیت جغرافیایی در دامنه کوه زیبای سالداران و در حاشیه رود خروشان کاج که از سرچشمه های کوهرنگ سرازیر می شود و به رودخانه کارون می ریزد، واقع شده که دارای طبیعت منحصر به فرد و زیبایی است. مردم این شهر بختیاری هستند و به گویش لری بختیاری صحبت می کنند. شغل بیشتر مردم کاج کشاورزی و دامداری می باشد. یکی از بهترین آداب و رسوم این شهر این است که مردم در مراسمات شادی خود از ساز و دهل و لباس سنتی بختیاری استفاده می کنند. در کوه های اطراف این شهر پرندگان و جانوران شکاری و غیر شکاری از جمله کبک، گوزن و خرس یافت می شود.

    دیدنی ترین جاذبه های شهر کاج اردل

    با سفر به شهر کاج علاوه بر بازدید از جاذبه های متنوع و گوناگون این شهر، به دلیل نزدیکی آن به شهر اردل، می توانید از جاذبه های گوناگون و متنوع اردل نیز دیدن به عمل آورید. پل بهشت آباد، چشمه سرداب رستم آباد، تالاب سولقان، باغ رستم، چشمه مولا، تالاب چغاخور، آبشار زرد لیمه و آبشار دره عشق، از جمله جاذبه های اطراف کاج می باشند که در ادامه به معرفی برخی از مهم ترین آن ها می پردازیم.

    تالاب سولقان: این تالاب در فاصله 16 کیلومتری شهر کاج واقع شده است. تالاب سولقان به تالاب سولگان نیز شهرت دارد. این تالاب محل مناسبی برای زندگی مرغان آبی است و انواع مختلف پرندگان مهاجر را به خود جلب کرده ولی به علت عدم توجه کافی و بهره برداری های نامعقول و غیر اصولی از آب و زمین های حاشیه این تالاب، تعداد پرندگان مهاجر رو به کاهش بوده و فضای زیبای آن تخریب شده است. چنگر، یوزگنبی، قورقور و قزل غاز از جمله پرندگانی هستند که در این تالاب مورد شناسایی قرار گرفته اند. تالاب سولگان در زمان پر آبی یکی از مناطق ارزشمند زادآوری پرندگان آبزی به خصوص اردک ها بوده است.

     پل بهشت آباد: این پل در فاصله هفت کیلومتری شهر کاج واقع شده است. پل بهشت آباد مربوط به دوره قاجاریه می باشد و توسط یکی از خوانین قدرتمند بختیاری به نام حسینقلی خان ایلخان بختیاری در انتهای صخره های درکش ورکش بر روی رودخانه بهشت آباد ساخته شده است. طول این پل تاریخی 20 متر و تا سطح آب هفت متر فاصله دارد. مصالح به کار رفته در بدنه و پایه های پل بهشت آباد سنگ و در طاق دهانه، از آجر استفاده کرده اند.   

    چشمه سرداب رستم آباد: این چشمه در فاصله 14 کیلومتری کاج واقع شده است. چشمه سرداب رستم آباد پر آب ترین چشمه های رشته کوه زاگرس است که هر ساله گردشگران بسیاری را جذب خود می کند، سرد بودن آب این چشمه در تمام فصول سال ویژگی اصلی این چشمه است که نام سرداب از همین خاصیت آن نشات گرفته است. آب چشمه در پی آب شدن برفی که در طول زمستان جمع شده، تامین می شود و همین امر سبب سرد شدن آب چشمه شده است.  

    غذاهای محلی و صنایع دستی کاج

    منطقه کاج دارای غذاهای خوشمزه و رنگارنگی است که توجه اکثر گردشگران را به خود جلب می کند. از جمله غذاهای محلی این منطقه می توان به آش بلگ، کباب بختیاری، کباب جگر پیه پیچ، آب ترشی، آش دوغ، تاس کباب، کاله جوش و آوریز اشاره کرد. کاج یکی از مناطق حاصل خیز شهرستان اردل می باشد، از این رو محصولات لبنی و فرآورده های دامی این شهرستان در میان گردشگران بسیار پر طرفدار است. قالی، جاجیم، البسه محلی (چوقا)، سرمه دوزی و گلیم نیز از صنایع دستی این منطقه می باشد.   

     بهترین زمان سفر به کاج

    با توجه به اقلیم معتدل، سرد و خشک این منطقه، پیشنهاد می شود فصول بهار و تابستان را برای این سفر به یادماندنی انتخاب نمایید. اگر در طول این سفر به یادماندنی به دنبال مکانی دنج و امن جهت اقامت می گردید، پیشنهاد می شود فهرست اقامتگاه های بوم گردی کاج و نیز هتل ها، خانه های بومی و محلی این شهر را در سامانه رزرو یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، مشاهده نموده و نسبت به رزرو آسان و مقرون به صرفه اقامتگاه بوم گردی در شهر کاج اردل اقدام نموده و خاطره سفری دلچسب و به یادماندنی را در ذهن خود و همراهانتان ثبت نمایید.