جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های شهر سمنان - استان سمنان

    • روستاهای شهر سمنان - استان سمنان

    اقامتگاهای بوم گردی شهر سمنان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره شهر سمنان - استان سمنان

    شهر سمنان مرکز استان سمنان یکی از شهر تاریخی ایران به شمار می رود. سمنان از شمال با مهدی شهر، شهمیرزاد، از شرق با شهرهای دامغان، شاهرود و از غرب با سرخه همجوار می باشد. چنانچه قصد سفر به شهر تاریخی و کویری سمنان را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آداب و رسوم ارزشمند سمنانی ها

    استقبال از نوروز: در روزهای پایانی اسفند ماه شخصی به نام حاجی فیروز و سرور که سوار بر اسبی چوبی تزیین شده با پارچه های رنگی هستند در بازار سمنان شعر می خوانند و به مردم فرا رسیدن فصل بهار را تبریک می گوید. 

    ماه رمضان: مردم شهر با نزدیک شدن ماه مبارک رمضان مساجد و خانه های خود را غبار روبی و نظافت می کنند. هر روز ماه مبارک یک جزء قرآن می خوانند و در پایان جلسه با توجه به توان مالی که دارند نبات، نقل، گلاب یا برنج پخش می کنند.

    ماه محرم: در اکثر مناطق این دیار تکیه های عزاداری بر پا می شوند و مراسمی از قبیل سنیه زنی، زنجیر زنی و نخل گردانی ظهر تاسوعا را با شکوه هر چه تمام تر را بر گزار می کنند.

    غذاهایی با طعم و عطری متفاوت

    از غذاهای خوشمزه و لذیذ سمنانی ها که در میان گردشگران از محبوبیت خاصی بر خوردار است می توان به چرتمه پلو، خورشت هویج و پسته، آب دو خیار، خلال پلو و آبگوشت خربزه یا همان کالک قلیه اشاره کرد که طعمی ماندگار دارد. 

    گشتی در تاریخ سمنان

    از زیبایی های تاریخی دیار سمنان می توان دروازه ارگ، مسجد جامع، مسجد امام (مسجد شاه یا مسجد سلطانی)، عمارت و باغ امیر، گنبد پیر علمدار، موزه گرمابه پهنه، خانه طاهری، خانه سمنانی ها، بازار شیخ علاء الدوله، کاروانسرای نصف جهان، کارونسرای سنگی آهوان، کاروانسرای قصر بهرام و برج چهل دختران را نام برد که هر کدام بخشی از تاریخ گذشته بر شهر را ورق می زنند. در ادامه به شرح مختصر برخی از زیبایی ها می پردازیم:

    دروازه ارگ: میدان ارگ یا دروازه ارگ بنایی با معماری منحصر به فرد که در زمان بهمن میرزا فرزند فتحعلی شاه قاجار ساخته شده و به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    بازار شیخ الدوله: بازار سمنان که به بازار شیخ الدوله شهرت دارد شامل دو بخش شمالی و جنوبی است. با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه در ساخت سقف های بنا از خشت و آجری استفاده شده است.

    عمارت و باغ امیر: عمارتی تاریخی و ارزشمند متعلق به عصر قاجار است که محل سکونت حاج میرزا آقا فامیلی یکی از تجار بزرگ سمنان بوده و توسط ستاد معمار باشی ساخته شده است. 

    گرمابه پهنه: یکی از بناهای ارزشمند به جا مانده از عصر تیموری است که با نام گرمابه پهنه یا حمام حضرت شناخته می شود و امروزه به عنوان موزه مردم شناسی مورد استفاده قرار گرفته است.

    کاروانسرای سنگی آهوان: کاروانسرایی با 26 اتاق در منطقه سرد سیر آهوان با بنایی از سنگ و ملات ساروج که در نزدیکی کاروانسرای شاه عباسی قرار دارد. 

    برج چهل دختران : برجی متعلق دوره سلجوقیان در محله قدیمی کوشمغان که به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بومیان منطقه معتقدند این برچ توسط چهل دختر که از تعلقات دنیایی دست کشیده اند با گل و خشت ساخته اند.

    هنر دست هنرمندان سمنانی و سوغات خوشمزه این دیار

    زنان و مردان هنرمند این دیار آثار چون چوب تراشی، چلنگری (آهنگری)، گلیج بافی، نمد مالی، گلیم بافی و جاجیم را به زیبایی هر چه تمام تر می آفرینند که چشم هر گردشگری را مجذوب خود می کند. نان شیرمال، نان بقسمات، گردو و حلوای سیاه از خوشمزه های سمنان است.

    بهترین فصل سفر

    شهر سمنان از تابستان هایی گرم و زمستان هایی سرد بر خوردار می باشد به همین سبب یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به سمنان را دارید فصل بهار بهترین زمان سفر به این دیار است تا از زیبایی منطقه بهترین بهره را ببرید و سفری خاطره انگیز و خوشی را برای خود و عزیزانتان رقم بزنید.