جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های دیواندره - استان کردستان

    اقامتگاه بوم گردی های دیواندره برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دیواندره - استان کردستان

    شهر دیواندره مرکز شهرستان دیواندره و یکی از شهرهای زیبای استان کردستان می باشد که در گذشته به نیوان دره شهرت داشته است. شهرستان دیواندره دارای سه بخش مرکزی، کرفتو و سارال و دو شهر دیواندره و زرینه می باشد و با شهرستان های دیگر استان چون بیجار، دهگلان، سنندج، مریوان و سقز همجوار است. چنانچه قصد سفر به دیواندره را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آداب و رسوم بومیان دیار دیواندره

    ماه رمضان: همزمان با حلول ماه مبارک رمضان ریش سفیدان روستاهای منطقه برای حلالیت طلبی و رفع کدورت ها پیش قدم می شوند. از دیگر رسوم این دیار پخت غذاهای ویژه ای چون گیپه در ماه مبارک رمضان است. همچنین مردمان دیواندره بر این باورند که ماه رمضان ابتدایش رحمت، میانه اش غفران و آخرش دوری از آتش جهنم است به همین سبب زنان این منطقه بیست و هفتم و بیست و هشتم نان برساق پخت کرده و آن را میان نمازگزاران مسجد و همسایگان پخش می کنند.

    ماه محرم: در آستانه ماه محرم مردم شهر، محله ها و مساجد را آماده عزاداری کرده و پرچم های سیاه و قرمز را در گوشه گوشه مناطق برافراشته می کنند. از جمله رسومی که در روز های عاشورا و تاسوعا  دارند سینه زنی، روضه خوانی، تعزیه خوانی، آتش زدن خیمه ها و قربانی کردن گوسفند در جلوی دسته های عزاداری است.

    بازی های محلی: در دیار دیواندره بازی های محلی و شادی چون گوروابازی، قاو قاو، چاو شارکی و زوران انجام می گرید. این نوع بازی ها به مناسبت جشن ها در روستای درون بیشتر دیده می شود.  

    طعم و عطری متفاوت در دیواندره

    شلیمن، پرپوله، کلانه، دووخوا، قلیه، سنگ سیر، خورشت قیسی، هل چلین و کالوش از غذاهای خوش عطر و طعم دیار دیواندره می باشد که در نوع خود منحصر به فرد است و با سفر به این شهر نباید از آن به سادگی گذشت.

    زیباترین دیدنی های شهر

    زیبایی های دیواندره سبب حضور گردشگران و طبیعت دوستان بسیاری در منطقه شده است. زیبایی هایی چون دهستان سارال، روستای درون،کوهستان چهل چشمه، غار کرفتو، غار باش قشلاق، غار قالوچه، منطقه شکار ممنوع زرینه اوباتو، رودخانه قزل اوزن و شوراب که طرفداران خاصی میان گردشگران داخلی و خارجی دارد. در ادامه به شرح مختصر برخی از این دیدنی ها می پردازیم.

     دهستان سارال: یکی از مناطق گردشگری در غرب دیواندره است. دشتی زیبا و چشم نواز با گیاهان دارویی بسیار که طبیعت دوستان زیادی را مجذوب خود کرده است.

    روستای درون: دروان یا درون روستایی زیبا و بکر در شهر دیواندره که به سبب عبور رودخانه قزل اوزن از کنار روستا زیبایی آن را دو چندان کرده است.

    کوهستان چهل چشمه: یکی از مناطق بکر و طبیعی شهر میاندره است که وجود رودخانه هایی چون سیروان و قزل اوزن زیبایی آن را دو چندان کرده است. بزرگترین قله منطقه، شاه نشین شناخته شده که در تمام فصول سال پوشیده از برف می باشد.

    غار کرفتو: غاری آهکی که بخش هایی از آن به صورت دست کند است. در غار آثاری تاریخی به چشم می خورد که تاریخ نگاران معتقدند متعلق به سده 3 هستند و همچنین در معماری غار علاوه بر ایجاد اتاق و راهروهای عبوری، سعی شده است اتاق ها به هم مرتبط و  نورگیرهایی به سمت بیرون داشته باشند. غار کرفتو به سبب ویژگی های خاص و منحصر به فردی که دارد به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.  

    رودخانه قزل اوزن: یکی از طولانی ترین و پرآب ترین رودخانه های ایران می باشد که از کوه های چهل چشمه شهرستان دیواندره در استان کردستان و آذربایجان شرقی سرچشمه می گیرد و پس از عبور از مسیرهای پر پیچ و خم به دریای خزر می ریزد.

    صنایع دستی ارزشمند و سوغات خوشمزه این دیار

    هنرمندان و هنر دوستان دیار دیواندره آثار ماندگاری چون گیوه و گلیم، قالی را به زیبایی هر چه تمام تر می آفرینند. شیرینی گز انگبین، شیرینی کنجدی شکری، سقز و برساق از خوشمزه های این دیار است که در میان گردشگران از محبوبیت خاصی بر خوردار می باشد.

    بهترین فصل سفر

    شهر دیواندر دارای آب و هوایی کوهستانی است به همین سبب با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه یواسپیس به شما پیشنهاد می کند بهترین زمان سفر به این دیار بهار و تابستان می باشد تا از زیبایی های منطقه بیشترین بهره را ببرید.