جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 52 اقامتگاه

    • روستاهای استان بوشهر

    اقامتگاه بوم گردی های بوشهر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره استان بوشهر

    استان بوشهر از استان های جنوبی ایران و هفدهمین استان بزرگ کشور به لحاظ مساحت است. مرکز این استان بندر بوشهر می‌باشد. استان بوشهر به علت قرار گرفتن در ساحل استراتژیک خلیج فارس، صادرات و واردات دریایی، صنعت صیادی، وجود ذخایر نفت و گاز (پارس جنوبی و شمالی)، کشاورزی و نخلداری و وجود نیروگاه هسته‌ای از اهمیت راهبردی و اقتصادی برخوردار است؛ به گونه ‌ای که پایتخت انرژی ایران لقب گرفته‌ است. این استان از ۱۰ شهرستان، ۲۴ بخش و ۴۶ دهستان و ۳۷ شهر و حدود ۹۱۰ آبادی تشکیل شده است. شهرستان های بوشهر، تنگستان، جم، دشتستان، دشتی، دیر، دیلم، عسلویه، کنگان و گناوه از شهرستان ‌های استان بوشهر هستند. همسایگان شمالی این استان، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد، همسایگان شرقی آن، استان فارس و همسایه جنوب شرقی آن، استان هرمزگان است.

    موقعیت جغرافیایی بوشهر

     مساحت استان بوشهر حدود ۲۷٬۶۵۳ کیلومتر مربع است. این استان متشکل از دو بخش جلگه‌ای حاشیه ساحلی غربی و کوهستانی نوار شرقی منتهی‌الیه زاگرس جنوبی است. ارتفاعات استان بوشهر که ادامه زاگرس است، گچ‌ترش (رشته‌کوه) نام دارد. ارتفاعات در نواحی جنوبی به دریا نزدیک می‌شوند که به ارتفاعات نوکند معروف هستند. 

    آب و هوای بوشهر

    این استان دارای آب‌وهوای گرم و خشک است، ولی در نواحی ساحلی آب‌وهوای گرم و مرطوب حاکم است. بیشترین دمای مطلق آن ۵۲.۵ درجه سانتی‌گراد و کمترین دمای آن ۱- درجه سانتی‌گراد و دمای متوسط سالیانه این استان ۲۵.۷ درجه است. استان به‌مدت ۷ ماه دارای اقلیم گرم، ۲ ماه دارای اقلیم معتدل تا سرد و ۳ ماه دارای اقلیم معتدل تا گرم است. در این استان ۱۴ باد محلی می‌وزد.

    رسوم بومی مردم بوشهر

    مراسم گل‌گلین 

    هنگام غروب مردم محله در یک كوچه جمع شده و یک نفررا به صورت مضحک و خنده‌دار در می‌آورند؛ لباس كهنه تهیه شده با گونی می پوشانند، شاخی روی سرش می‌گذارند، زنگوله ای در گردن او می‌اندازند واو در كوچه‌ها راه میافتد به این فرد گلی می‌گویند. مردم از پشت بام به روی گروه گلی آب می ریزند. گلی به درب خانه‌ها می رود و طلب هدیه‌ای می‌كند. صاحب خانه به گلی مواد غذایی از قبیل گندم، جو، حبوبات و یا پول می‌دهد

    مراسم تک تكو 

    از آیین‌های ویژه طلب باران است كه ترتیب آن به شکل زیر است: شب هنگام دو نفر در حالی كه صورت خود را پوشانده‌اند تا شناخته نشوند؛ آردبیز یا الک را در دست گرفته و با ریگ به الک می‌كوبند كه با صدای تک تک آن صاحب خانه به دم در آمده و به آن دو نفر قند یا چای می دهد. چیزهایی را كه جمع شده است به سر پیر یا امام زاده می‌برند و چای درست كرده می‌خورند. این كار تا سه شب ادامه دارد؛ مردم معتقدند بعد از سه شب باران خواهدبارید.

    به سبب ساحلی بودن استان بوشهر و محدود بودن کشاورزی و دامداری، ماهی و میگو سهم عمده ای در خوراک مردم استان بوشهر دارند . غذاهای محلی و سنتی از مهم ترین جاذبه های اجتماعی به شمار می روند . تقریباً همه خوراکی هایی که در این استان تهیه و طبخ می شوند ریشه در طبع محلی مردمان بوشهری دارد. انواع قلیه رایج ترین غذای محلی استان بوشهر به شمار می آین . قلیه انواع مختلفی دارد که قلیه اسفناج، بادنجان، کدو ترش، برنج، به، هویج، پیتی، سغدی، قلیه ماهی، قلیه میگو، کباب میگو، آبگوشت ماهی، شینسیل میگو، دم پخت ماهی، ماهی شکم گرفته، کباب ماهی، ماهی شور پلو، عرق گیر ماهی، پلو ماهی، حواری ماهی، ماهی تنوری، ماموسه و پاکوره از جمله برخی از آن ها هستند. برخی دیگر از انواع غذاها چون دلمه برنج، دلمه برگ مو، خوراک چغندر، خوراک سیب زمینی، خوراک فاسولیا، گنمه، دم پخت ماش، خورشت جگر، خورشت گل کلم، خورش کلم پیچ، خورش لوبیا سبز، خورش بادمجان، دال عدس و حلوای عسلی از دیگر غذاهای محلی این استان جنوبی به شمار می روند .

    سیری در بوشهر

    گردشگرانی که برای بوشهر گردی به این استان سفر می کنند می توانند از دیدن آب انبار قوام - خانه قدیمی قاضی - خانه رئیسعلی دلواری - عمارت قدیمی ملک - گورستان و منطقه باستانی سیراف - منطقه باستانی ریشهر - مقبره ژنرال انگلیسی - گورستان شخاب - مسجد شیخ سعدون - کلیسای مسیح مقدس - قلعه هلندی‌ها - معبد پوزئیدون -خدای دریا- - گورستان باستانی جزیره خارک، امامزاده میرمحمد حنفیه، کلیسای قدیمی خارک - کاخ بردک سیاه - تل مرو، تل طلسمی  - تل خندق، تا پهن - برج قلعه خورموج - معبد کلات - امامزاده میرارم - قلعه زائر خضرخان  - منطقه باستانی - امامزاده سلیمان - خرابه‌های بندر سینیز - خرابه‌های بندر مهروبان - امامزاده حسن - مسجد بر دستان - شاهزاده ابراهیم - امامزاده عبدالمهیمن لذت ببرند و همچنین با اقامت در بوم گردی های زیبای این استان سفری به یاد ماندنی را تجربه کنند.

    پوشش محلی مردمان بوشهر

    به علت موقعیت بندری و ساحلی و شرجی بودن هوا در استان بوشهر بیشتر مردم از لباس های معمولی نخی استفاده می کنند . لباس های محلی اهالی استان بوشهر یکی از مهم ترین جاذبه های فرهنگی این منطقه به شمار می رود. بانوان در استان بوشهر، پیراهن بلند دورچین به همراه عبای سیاه، مقنعه نازک و سیاه رنگ، روبنده نازک، شلوار چیت و نوعی کفش صندل معروف به کوش می پوشند .

    چنانچه قصد سفر به بوشهر را دارید می توانید با مراجعه به سایت یواسپیس، فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهر بوشهر را بررسی کنید و پرطرفدارترین اقامتگاه یوم گردی ها را با بهترین قیمت در این سامانه انتخاب و رزرو  نمایید تا علاوه بر بوشهرگردی خاطراتی به یادماندنی را برای خودتان رقم بزنید.