جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه های بوم گردی جزیره لاوان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره جزیره لاوان - استان هرمزگان

    لاوان سومین جزیره بزرگ خلیج فارس، از توابع بخش کیش شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان است که در 147 کیلومتری بندر لنگه و 117 کیلومتری عسلویه قرار دارد. این جزیره زیبا که به مروارید پنهان خلیج فارس شهرت دارد از شمال شرقی به بندر مقام و از شرق به جزیره شیدور (شتور) محدود می شود، بندر مقام یک شهر کوچک در 20 کیلومتری لاوان است که به عنوان نزدیک ترین بندر و راه ارتباطی جزیره شناخته می شود. در گذشته جزیره لاوان با نام شیخ شعیب معروف بوده است، لاوان کلمه ای عربی و به معنای مامور تقسیم آب است که از دو قسمت لاو به معنی سفید و وان به معنی محافظ و نگهبان تشکیل شده است. این منطقه به لحاظ ذخایر نفتی در سطح بالایی قرار دارد به طوریکه 40 کیلومتر از مساحت 74 کیلومتری لاوان در تصرف وزارت نفت است، در واقع برای گردشگران بخش محدودی جهت بازدید وجود دارد که با همین وصف در میان آنها از محبوبیت خاصی برخوردار است. در حدود 2500 نفر در جزیره لاوان سکونت دارند که به زبان های عربی و فارسی سخن می گویند و از طریق صیادی، صید مروارید و اشتغال در مجموعه های نفتی امرار معاش می کنند.

    آداب و رسوم کهن

    در سفر به جزیره لاوان بیش از همه چیز خونگرمی و مهمان نوازی مردم این منطقه به چشم می آید و آن هم قطعا به ریشه تاریخی این سرزمین بر می گردد. خلیج فارس از قدیم محل رفت و آمد اقوام مختلف و دریانوردانی از سراسر جهان بوده است که با آداب و رسوم های مختلف خود به ایران سفر کرده اند. مراسم زار، قبله دعا مربوط به آب و باران خواهی، قربانی برای بارش باران، مولودی خوانی در اعیاد و مناسبت های مهم مانند روز معراج پیامبر (27 رجب)، عید فطر، ولادت پیامبر و عید قربان، جشن نوروز صیاد و میگو در شکرانه صید خوب از دریا، زتبیل گردانی و دعا در امامزاده سید مظفر تنها بخشی از آئین های سنتی مردم لاوان است.

    زنبیل گردانی: اگر بچه خانواده ای تا دو سالگی نتواند راه برود، پدر و مادرش او را در زنبیلی بافته شده از برگ درخت خرما قرار می دهند. براساس هماهنگی قبلی انجام شده کودکان همسایه با نظم خاصی دو طرف زنبیل را می گیرند و اشعاری می خوانند تا بچه هرچه زودتر راه رفتن را آغاز کند.

    جزیره لاوان، زلال ترین ساحل ایران

    مشاهده طبیعت بکر و دست نخورده لاوان، گونه های متفاوت جانوری و گیاهی مانند کوسه، دلفین، لاک پشت و آهو (جبیر) که در قسمت های مختلف جزیره آزادنه زندگی می کنند، تخم گذاری لاک پشت های پوزه کوتاه در سواحل جزیره از اواسط اسفند تا اوایل مرداد و البته تماشای غروب آفتاب در سواحل مرجانی و صخراه ای لاوان، قطعا در سفر به این منطقه شما را شگفت زده خواهد کرد و لحظاتی خوش و تکرار نشدنی را به ارمغان می آورد. سواحل گرت، شرکت نفت، شیشه ای و مرجانی هم در میان گردشگران برای عکاسی و قدم زدن بسیار معروف و محبوب هستند. بازار لاوان یکی دیگر از جاذبه های توریستی این جزیره است که امکان خرید صنایع دستی جنوب مانند وسایل ساخته شده با حصیر، ظروف سفالی، انواع صنایع دستی دریایی و لباس های سنتی جنوب تزئین شده توسط مردم بومی و محلی را برای شما فراهم می کند. اگر اهل ماجراجویی بوده و به دنبال تجربه های جدید هستید به شما پیشنهاد می کنیم که حتما سری به جزیره شیدور (مارو) در 20 کیلومتری لاوان بزنید، جالب است بدانید وجه تسمیه این جزیره به علت وجود مارهای فراوان است. جزیره شیدور بسیار خلوت است و هیچ گونه اقامتگاه و یا فروشگاهی در آن وجود ندارد و برای گذراندن شب در این جزیره شما باید وسایل و تجهیزات کافی کمپینگ را به همراه داشته باشید.

    بهترین فصل سفر

    جزیره لاوان در شش ماه اول سال دارای رطوبت بالا و گرمای طاقت فرسا می باشد، بهترین زمان سفر به لاوان شش ماهه دوم سال به ویژه زمستان است که می توان هوایی بهاری و دلپذیر را تجربه کرد. شما می توانید ضمن مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم گردی، ساحلی، خانه های بومی و محلی لاوان در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آسان و مقرون به صرفه این اقامتگاه ها اقدام کنید.