جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های شوشتر- استان خوزستان

    اقامتگاه‌ بوم گردی های شوشتر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره شوشتر- استان خوزستان

    شوشتر یکی از شهرهای استان خوزستان است که در دامنه کوه های زاگرس واقع شده و در همجواری با شهرستان های اهواز، دزفول، گتوند، هفتکل، مسجد سلیمان، شوش و باوی قرار دارد. شهر شوشتر به پایتخت سازه های آبی جهان مشهور است و تاریخ و تمدنی کهن را به دنبال دارد. اگر علاقه مند به ورق زدن تاریخ در شوشتر هستید و می خواهید اقامتی متفاوت داشته باشید، سایت یواسپیس، سامانه رزرو آنلاین، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده تا با انتخابی درست علاوه بر شوشتر گردی از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.   

    شاهکارهای ماندگار معماران شوشتری

    معماران شوشتر به دلیل قرار گرفتن این دیار در منطقه گرمسیری و داشتن تابستان هایی گرم و طولانی مدت، خانه ها را به گونه ای بنا کرده اند تا علاوه بر محیطی امن و آرام با اقلیم هم سازگاری داشته باشد. به عنوان مثال خانه تاریخی مستوفی با بنایی آجری در حیاطی مستطیل شکل نمونه ی بی نظیری از معماری عصر قاجار است. این بنا از دو بخش بیرونی و درونی تشکیل شده که در بخش بیرونی اداره میراث فرهنگی فعالیت دارد و شامل شاه نشین، هشتی، اتاق ها، راهرو های ورودی و اتاق پذیرایی می باشد. یکی دیگر از ویژگی های منحصر بفرد این خانه بومی وجود بادگیرها و گچ بری هایی است که به صورت کاملا هنرمندانه و استادانه در بنا به کار رفته است.

    پوشش و فرهنگ بومیان شوشتر 

    بومیان شوشتری با گویش زیبای شوشتری در کنار اقوام عرب زبان در این شهر زندگی می کنند. قوم عرب زبان پوششی دارند که همانند گویش آنها منحصر بفرد و خاص است. به گونه ای که مردان عرب از دشداشه (لباسی بلند و یکسره تا مچ پا و به رنگ سفید)، بشت یا خاچیه (روی دشداشه می پوشند) و زنان عرب از عبایه یا عبا که نوعی چادر سیاهرنگ است استفاده می کنند. مردمان دیار شوشتر همان گونه که در حفظ پوشش اصیل منطقه و جاذبه های گردشگری آن می کوشند آداب و رسوم خاصی دارند که برای به جای ماندن آن تلاش می کنند. به عنوان مثال بنا به یک سنت دیرینه در آستانه سال نو  به خانه تکانی، سبز کردن گندم، تهیه سمنو، پخت نان و شیرینی و زیارت اهل قبور (پنج شنبه آخر سال) می پردازند و در ایام نوروز دید و بازدید و عیدی دادن را در برنامه های خود دارند. با توجه به مذهبی بودن مردمان شوشتر برگزاری جشن و مولودی خوانی در اعیاد و تشکیل هیئت های عزاداری، تعزیه خوانی، سینه زنی سه سنگ، دمام و زنجیر زنی، علم گردانی، مشعل گردانی، نخل گردانی از جمله نخل مقوم حسین شوشتری در روز تاسوعا و عاشورا از رسوم عزاداری ماه محرم می باشد..          

    غذاهای خوش طعم محلی

    اگر از جمله کسانی هستید که می خواهید خاطراتی خوشمزه را برای خود رقم بزنید از غذاهای مردمان شوشتر راحت نگذرید، غذاهایی با طعم و عطر متفاوت همچون پلو شوشتری، خوراک نان چرب، توله یا پنیرک شوشتر، قرمه سبزی شوشتر، سیر باقالا شوشتری، قلیه ماهی شوشتری و شامی کباب  که مانند تاریخش طعمی ماندگار دارد.

    مناطقی که در سفر به شوشتر نباید به سادگی از آن گذشت

    دیار شوشتر تاریخ و تمدنی را با خود به دنبال دارد که آثار آن در مکان های تاریخی و مذهبی شهر به چشم می خورد و برخی از آنها به ثبت یونسکو رسیده اند. در سفر به این شهر دیدن آثاری چون مسجد جامع شوشتر، آرامگاه یعقوب لیث، مجموعه آبشارهای شوشتر، باغ خان، پل و سد شادروان (ثبت یونسکو)، کاروانسراهای شوشتر، خانه ملک التجار، قلعه سلاسل (ثبت یونسکو)، دخمه زرتشتی ها، چشمه سیزنگر، بازار سنتی شوشتر، بند میزان (ثبت یونسکو)، پل کابلی شوشتر (اولین پل کابلی ایران و خاورمیانه)، پارک ساحلی داریون و هرمزان، رودخانه دست کند گرگر (ثبت یونسکو)، منطقه حفاظت شده کرایی، روستای تک تاک و گرآب را نباید فراموش کرد که در ادامه به شرح مختصر برخی از آن ها می پردازیم.

    قلعه سلاسل: قلعه تاریخی سلاسل متعلق به دوره هخامنشیان است و در شمال غربی شهر شوشتر قرار دارد. قلعه مساحت زیادی دارد و از بخش های متعددی چون سربازخانه، طویله، حمام، شبستان، برج، باغچه، نقاره خانه، حرم خانه و آشپزخانه تشکیل شده است.

    خانه معین التجار: این خانه تاریخی متعلق به معین التجار یکی از بازرگانان شوشتر می باشد و قدمت آن  به عصر قاجار باز می گردد. خانه معین التجار در دو طبقه و به صورت تک ایوانی ساخته شده است.

    منطقه حفاظت شده کرایی: یکی از جاذبه های گردشگری شوشتر منطقه حفاظت شده کرایی با حدود 40 هکتار است که گیاهان مختلفی نظیر بادام کوهی، کلخنگ، گز، بارهنگ و بومادران آن را پوشش داده اند.

    پل بند شادروان: این پل متعلق به دوره شاپور اول ساسانی است که در شمال غربی شهر شوشتر واقع شده است. طول پل حدودا 500 متر است و دارای 44 دهانه بزرگ و 43 دهانه کوچک می باشد.

    سوغات و هنرمندی مردان و زنان شوشتری

    مردمان شوشتر با دستان هنرمندشان آثاری را خلق می کنند که نشان از اصالت شهر است. هنرهایی رنگارنگ نظیر پارچه بافی، جاجیم بافی، گلیم سوزنی، احرام بافی، سجاده بافی، کپو بافی (پیچش ساقه های مرکزی و جوان نخل به دور ساقه های کرتک)، معرق ساقه گندم و زیورآلات سنتی که در نوع خود کم نظیر و بی نظیر است. خوراکی های خوشمزه  شهر  که جزء سوغات های این دیار به شمار می رود شامل انواع ترشی (سیر، لگجی، بندری، موسیر و مخلوط)، کلوچه و زردک (نوعی هویج) می باشد..

    بهترین فصل سفر

    شهر زیبای شوشتر از تابستان هایی گرم و طاقت فرسا برخوردار است به همین خاطر یواسپیس بهترین فصل سفر به شوشتر را فروردین ماه پیشنهاد می کند تا از جاذبه های طبیعی شوشتر که چهره ای سبز به خود می گیرند بهره مند شوید و سفری به یادماندنی داشته باشید.