جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های دهلران - استان ایلام

    شهرهای استان ایلام

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 0 اقامتگاه

    نتیجه ای برای این جستجو وجود ندارد.

    برای یافتن نتایج بیشتر فیلترها را حذف کنید.

    اقامتگاه بوم گردی های دهلران برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دهلران - استان ایلام

    دهلران بزرگ ترین و دومین شهر پرجمعیت استان ایلام است و در فاصله 230 کیلومتری مرکز استان (شهر ایلام) قرار دارد. این شهر از شمال به شهرستان آبدانان، از شرق به استان خوزستان و از غرب به شهرستان مهران محدود می شود و از سمت جنوب نیز نسبت به دیگر شهرستان های ایلام، بیشترین مرز مشترک با کشور عراق را دارد. مردم دهلران ترکیبی از اقوام کرد، لر و عرب هستند و به زبان کردی با لهجه ی کُردَلی سخن می گویند. یک میدان نفتی در 22 کیلومتری این شهرستان قرار دارد که دارای کلاهک گازی نیز می باشد و بخش اصلی صنعت و اقتصاد منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد. 

    آداب و رسوم کهن مردم دهلران

    هر منطقه از ایران باتوجه به فرهنگ و آداب خود، در مناسبت های ملی و مذهبی برنامه های ویژه ای دارند. ماه مبارک رمضان نزد مردم دهلران دارای ارزش و مقام بالایی است و افطاری دادن یکی از سنت های دیرین این شهر است. معمولا حلیم، شله، آش و شله زرد غذاهایی هستند که بر روی سینی های بزرگ قرار می گیرند و خانه به خانه به عنوان افطاری بین مردم و نیازمندان توزیع می شوند، این غذا دارای اهمیت بالایی در بین مردم است و خوردن آن را به گونه ای ثواب و پاداش روزه داری خود می دانند.

    سوغات و صنایع دستی

    بژی برساق (شیرینی مخصوص عید نوروز)، کله کنجی (حلوایی بسیار مقوی که از کنجد سفید و خرمای خشک تهیه می شود)، حلوای بگل (ترکیب کنجد سفید، کشک پودر شده، خرمای مرغوب و روغن محلی)، شله کینه، نان ساجی، نان پیک، نان گرده، آش ترخینه، روغن حیوانی و عسل کوهی از خوراکی های خوشمزه دهلران هستند که می توانند ره آورد خوبی از سفر به این منطقه باشند. زنان و دختران این شهرستان در تولید صنایع دستی از قبیل گلیم نقش برجسته، نمدمالی، چیغ بافی و گیوه بسیار توانمند هستند.

    چیغ بافی: بافتی حصیری به پهنای تقریبی 150 سانتی متر که از نی های خودرو و نخ های رنگارنگ پشمی ساخته می شود و هنری دسته جمعی و گروهی است. از این بافت های حصیری به عنوان دیوار حفاظتی سیاه چادرها در مقابل گرما، سرما، باران، باد و خاک و یا برای جداسازی قسمت های داخلی چادرهای عشایری بزرگ استفاده می شود.

    مکان های تاریخی و جاذبه های طبیعی

    تپه علی کش، قلعه تاریخی شیاق، تپه های باستانی موسیان و سنگ نوشته های میمه از مکان های تاریخی این شهر کهن هستند و چشمه های آب گرم و گوگردی، چشمه قیر، آبشار آبتاف و تنگه وویله از جاذبه های طبیعی این منطقه گرمسیری هستند.

    قلعه شیاخ: قلعه ای برفراز دامنه ی کوه های بلند تخت پیران، مشرف بر رودخانه های شاخ و دره شور که شهر باستانی شیاخ را در دل خود جای داده است. قدمت بنای قلعه به دوره ساسانیان باز می گردد و بزرگ ترین بنای باستانی استان ایلام است که در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده است.

    آبشار آبتاف: این آبشار در نزدیکی روستای زرآباد از توابع شهرستان دهلران قرار دارد و از آبشارهای بزرگ ایران محسوب می شود. آبشار آبتاف و طبیعت اطراف آن یکی از محبوب ترین تفرجگاه های محبوب دهلرانی ها است.

    چشمه های آب گرم معدنی: این چشمه ها از نادرترین پدیده های طبیعی کشور هستند و در فاصله ی سه کیلومتری دهلران بر دامنه ارتفاعات سیاه کوه و در نزدیکی غار خفاش قرار دارند. در سال های اخیر چشمه های آبگرم به علت خواص بالا و گوگردی بودن مورد توجه گردشگران و بیماران بومی و غیر بومی ایلام برای درمان بیماری های پوستی قرار گرفته است. اقامتگاه های بوم گردی و خانه های محلی ای منطقه امکان اقامت و استفاده از این موهبت خدایی را برای شما فراهم می کنند.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای دهلران به شکل کلی گرم و خشک است و بهار و اواخر شهریور بهترین فصل برای سفر به این شهرستان است. در پاییز و زمستان، مسافرت ها به علت شرایط آب و هوایی کاهش می باد و بهترین زمان برای رزرو اقامتگاه های بوم گردی و خانه های محلی با قیمت مناسب و مقرون به صرفه است. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی دهلران امکان رزرو بوم گردی ها، هتل های سنتی و خانه های بومی این شهرستان را برای شما فراهم می کند.