جستجوی در تمامی مقاصد

    آبدرمانی های گتوند - استان خوزستان

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 0 اقامتگاه

    نتیجه ای برای این جستجو وجود ندارد.

    برای یافتن نتایج بیشتر فیلترها را حذف کنید.

    اقامتگاه بوم گردی های گتوند برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره گتوند - استان خوزستان

    گتوند یکی از شهرهای بختیاری نشین استان خوزستان است که در فاصله 126 کیلومتری از شهر اهواز (مرکز استان) قرار دارد. این شهر از سمت شمال با شهرستان دزفول و از جنوب با شهرستان شوشتر و از شمال غربی با استان مرکزی و از سمت شمال شرقی با شهرستان مسجد سلیمان هم مرز است. گویش مردمان این شهر، گتوندی است که تلفیقی از گویش بختیاری و شوشتری می باشد. گُتوند (gotvand) به معنای بزرگ زادگان است و برخی معتقدند نام این شهر برگرفته از اقوام گوتی ساکن در زاگرس است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهر گتوند به شما این امکان را می دهد تا با رزرو آنلاین اقامتگاه های سنتی و خانه بومی ها از طبیعت زیبای گتوند لذت ببرید و سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.

    از درختان کنار و گز گتوند تا کارون مواج در میان شهر

    این شهرستان با قدمت 1400 ساله با تنوع فرهنگی، طبیعی و گردشگری و مراکز پرورش اسب و درختان کنار و گز، همه ساله مقصد گردشگران بسیاری می باشد.

    قلعه رستم (شیخ سلیمو)، تپه باستانی چغا، گچ سنگی، آسیابهای راک، سنگ اژدها (برد اژدها)، کوه طبل خانه، دخمه‌ها (خرفخانه‌ها)، گلوگرد، عمارت مجيدخان و مهري خانم، بقعه بشر حافي و سرعلي در نهر شاهي و آرامگاه دكتر قيصر امين‌پور شاعر معاصر، دو پیرون، بقعه علی سماله، بقعه بشران و سوزپوش دو پیرون از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری و اماکن زیارتی معروف شهرستان گتوند است.

    دره انار: این دره که در 25 کیلومتری شهرستان گتوند قرار دارد به دره اناری معروف است. علاوه بر آب و هوای بسیار مطبوع این دره وجود چشمه ها، درختان سرسبز انجیر و بوته زارها و ماهی های متنوع این دره بر زیبایی این منطقه افزوده است که هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند.

    رودخانه شور: این رودخانه در جنوب گتوند از کارون جدا می شود و پس از گذر از روستای دشت بزرگ، وارد دهستان جهانگیری می‌شود. از این رودخانه برای تولید نمک استفاده می شود.

    بقعه سوز پوش: این بقعه در روستای دو پیران قرار دارد که ساخت آن به دوره صفویه برمی گردد. معماری این بنا بصورت حیاطی بزرگ و بدون قبر است که گنبدی از نوع مضرس دارد. مردم محلی معتقدند زمین این بقعه مرده نمی پذیرد و در صورت دفن، جسد مرده را به بیرون می اندازد.

    قلعه رستم: در روستای گتوند در داخل دره ای که آب رودخانه آن خشک شده، قلعه تاریخی و باشکوه رستم قرار دارد که از قلوه های سنگی و گچ ساخته شده است. این قلعه در گذشته برای امور نگهبانی و نظامی به کار می رفته است. 

    آرامگاه قیصر امین پور: يكي از برجسته ترين شعراي معاصر ايران که آرامگاه وی در شهر گتوند قرار دارد، قیصر امین پور است. وی در زمره ی شعرای فعال در جبهه دفاع مقدس بود که آثار معروفی مانند مثل چشمه، مثل رود، طوفان در پرانتز و به قول پرستو در کارنامه هنری خود دارد.

    روزه شاه پریان؛ از جمله آداب و رسوم سنتی گتوند

    اغلب آداب و رسوم مردم گتوند مشابه اقوام بختیاری است. در ادامه به معرفی برخی از این آیین ها می پردازیم.

    روزه شاه پریان: در روز شنبه یا چهارشنبه از ماه رجب زنان روزه می گیرند سپس نماز خاصی به جا می اورند و به شکرانه این روز، کنجدهای متبرک را بین همسایگان پخش می کنند.

    مراسم عروسی: در گتوند پنج نمونه ازدواج مرسوم است که شامل ازدواج ناف به ناف، گا ب گا، فامیلی، هم بری و خون بس می باشد. دراین مراسم همزمان با نواختن ساز و دهل محلی (تشمال)، رقص دستمال و چوب بازی بختیاری نیز انجام می شود.

    مراسم فوت: در مراسم عزاداری اقوام و خویشان برای تشییع گرد هم جمع می شوند. سپس همزمان با مراسم تشییع، خواننده محلی با نواختن موسیقی غمگین فولکریک مراسم خاکسپاری را انجام می دهد.

    عروسک لال؛ سوغات تاریخی گتوند

    عروسک لال: این عروسک ها، خاطرات کودکی زنان و دختران گتوند است که با اضافه پارچه های مراسم رخت بران (مراسم سنتی ازدواج) دوخته می شوند.

    کپوبافی: مرسوم ترین نمونه حصیربافی در گتوند، کپو بافی است. کپو نام محلی حصیربافی است که با پیچیدن برگ خرما به دور نی بافته می شود.

    احرامی بافی: به بافت لباس احرام با تار و پود پنبه در اندازه های مختلف، احرامی بافی گفته می شود. این هنر در گتوند بسار رایج است. از دیگر صنایع دستی معروف گتوند می توان به سجاده، گليم، جاجيم اشاره کرد.

    بهترین فصل سفر

    با توجه به گرمای هوا در گتوند، فصول اسفند تا اوایل اردیبهشت و شهریور تا اواسط پاییز، مناسب ترین زمان برای سفر و لذت بردن از این شهر سبرسبز است.